31 Aralık 2016 Cumartesi

Mutlu yıllar!

Yıl olmuş 2017, hala "Müslüman yılbaşı kutlamaz" diye ortalıkta dolaşan cübbeli - sarıklı tipler var. Tecavüz edilen veya öldürülen kadınlara - çocuklara ses çıkartmayan tiplerin en büyük derdi yılbaşı kutlamaları. Arkadaşım yılbaşı nedir? Dini bayram mıdır?

Sorsan, hepsi din alimi. Ahkam kesiyorlar. Ancak öylesine cahil ve bilgisizler ki, noel ile yılbaşı arasındaki farktan haberleri dahi yok. İşin rezil tarafı, sağda solda pankart asıyor veya sokakta bildiri dağıtıyorlar. Ancak konu hakkında zerre bilgileri ve fikirleri yok. Din alimliği yapan sözde Müslümanların bilmediği şey, Hristiyanların bayramı olan Noel'in gerçek tarihi: 24 Aralık. Yılbaşı ile alakası yok.

Yılbaşı -31 Aralık- yüzyıllardır insanoğlunun kullandığı miladi takvimde yeni yılın başlangıcıdır. Miladi takvim yeryüzünde 1582 yılından beri kullanılıyor ve en hassas, en güvenilir takvimdir. Senede hata payı 10.8 saniyedir. Türkiye'nin miladi takvime geçişi 1926.  Hayatını tamamen miladi takvime göre yaşayanların (maaş, kira, düğün-dernek, tatil, bayram vb..) işine gelince hicri takvime dönmesi de muazzam. Tatlı su Müslümanları sizi.. 

Hoş, şaşırmamak lazım. Her yıl Ramazan ayı başladığında "sakız çiğnemek - diş fırçalamak - aşı olmak orucu bozar mı?" diye ısrarla aynı soruları soran milletiz. İnandığınızı iddia ettiğiniz din veya ümmeti olduğunuz peygamberin ısrarla belirttiği tek şey var; Hoşgörü, sevgi, saygı. Nefret veya düşmanlık, insanları ayrıştırmak yok. Bilesiniz.. 

Savaşların olmadığı, kadınların-çocukların tecavüze uğramadığı, düşmanlıkların son bulduğu bir yıl olması temennisiyle. Mutlu yıllar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder