20 Eylül 2015 Pazar

Seyahat öncesi çanta hazırlamak..

Sırasıyla şehirleri ve oradaki anıları kaleme alırken, seyahat sırasında çanta hazırlamak konulu herhangi bir şekilde bilgi paylaşmadığım dikkatimi çekince, özel olarak yazmak istedim. Gerçekleştireceğiniz seyahatlerde sizin en büyük yardımcınız ve aynı zamanda en büyük engeliniz kuşkusuz çantanız oluyor. İster backpacker olarak, isterseniz valizle seyahat edin hiç farketmez. Haftasonunda yapacağınız ufak seyahatlerde bile çanta hazırlamak en önemli konuların başında geliyor. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken noktaları belirtmek istiyorum..

Çanta hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?
  • Gideceğiniz şehrin hava durumuna iyi bakın ve havadurumuna uygun kıyafetleri tercih etmekle birlikte, yazın gidiyorsanız dahi yanınızda mutlaka uzun kollu birşeyler bulundurun. Avrupa'nın bir çok ülkesinde akşam serinliği veya kısa süreli yağmur yağışları, pek sürpriz değil. Güneş gözlüğü kullanıyorsanız, onu da seyahat çantanıza ekleyin. Kıyafetleri çantanıza yerleştirirken internetteki videolardan yardım almanızı öneririm. Özellikle t-shirt katlama, hepsini düzenli bir şekilde istifleme konusunda size fazlasıyla yardımcı olacaklar. Yoksa benim gibi Roma havalimanında çantanızın şişkinliğinden rahatsız olup, bir koltuğa oturup hepsini pazarcı tezgahı gibi açarak tekrardan toplarınız. Ben ettim, siz etmeyin.
  • Kişisel bakım ürünlerinizi (elbette makyaj malzemesi değil, şampuan - dişmacunu - tıraş bıçağı - tırnak makası vb. bahsediyorum) yanınıza almayı unutmayın. Bu ürünlerin hepsini birarada, klipsli ufak poşetlere koyun.
  • Yanınızda mutlaka bir not defteri ve kalem bulundurun. Hem seyahat sırasında alacağınız notlar, hemde zaman zaman anlaşamadığınız noktalarda insanlara görsel çizerek anlatabilirsiniz.  Hostellerde kalacaksanız veya çantanız ortak alanda duracaksa, siz ne olur ne olmaz diyerek bir tane basit kilit alın. Güvenlik ve gizlilik iyidir.
  • Sigara kullanmıyorsanız bile çakmak almanızda da fayda var, zaman zaman işe yarıyor. Sahilde oturup, ateş yakmak istediğinizde taşları birbirine sürterek yakamıyorsunuz. Ayrıca dipnot olarak, minik - basit türde bir çakının da işinize yarayacağını söyleyebilirim.
  • İlaç. Düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa, bunları zaten almak zorundasınız ancak kas gevşetici, ağrı kesici, ateş düşürücü gibi temel ilaçları yanınızda bulundurun. Yürüyerek şehri keşfetmeye kalktığınızda akşam hostelde yorgunluktan kramp girmemesi için veya hava değişikliğine bağlı olarak ateş yükselmelerinde işinize yarayacaktır. Ayrıca, pişik kremi veya pudra; metabolizmanız zayıfsa veya dayanma eşiğiniz düşükse ishal - kabız gibi sıkıntılar yaşama durumunuza göre bu tür ilaçları da poşete atın. Yarabandını da unutmayın. Böceksavar veya sineksavar spreyler. Dua edeceksiniz, dua!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder